Неділя
05.05.2024
09:08
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 190
Друзі сайту
FILE VIEW
Вітаємо Вас на сайті ЗОШ І-ІІ ступеня с.Скобелка
Головна » 2020 » Жовтень » 8 » Тиждень протидії булінгу
14:14
Тиждень протидії булінгу

Тиждень протидії булінгу

Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно один одного. Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг.

Булінг у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною

Метою нашої роботи було попередження булінгу, а саме жорстокості та насильства серед підлітків, формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

З 18 по 24 вересня тривав Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу в рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я маю право!» під хештегом #РазомПротиБулінгу.

По всій Україні проводили правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування в суспільстві небайдужості до проблеми цього явища.

Упродовж тижня практичним психологом Свистун В. П. були проведені заняття з елементами тренінгу «Протидія булінгу», «Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та його подолання»;

години психолога «Стоп булінг!»;

дискусія «Спілкування з однолітками»;

виготовлення плакату  «Наші долоньки проти насилля»;

урок – бесіда «Що робити, коли з мене знущаються»;

виготовлення буклетів «Стоп!Булінг!»

Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Учні одержали пам’ятку про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися  про свої права, обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему.

Наша школа долучилася до цієї  всеукраїнської акції, спрямованої на захист прав дитини.

Кожен повинен почувати себе захищеним. Треба поважати свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом.

Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її треба змалечку.

 

Переглядів: 199 | Додав: вчителька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: