Понеділок
29.04.2024
08:59
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 190
Друзі сайту
FILE VIEW
Вітаємо Вас на сайті ЗОШ І-ІІ ступеня с.Скобелка
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Контроль за охопленням навчанням дітей та підлітків шкільного віку
15:32
Контроль за охопленням навчанням дітей та підлітків шкільного віку

Система роботи ЗОШ І-ІІ ст. с. Скобелка щодо контролю за охопленням навчанням дітей та підлітків шкільного віку

     Сподіваємося, ви розумієте, що якість знань Вашої дитини залежить від того, як систематично учень відвідує заняття в школі. Відповідно до Закону України „Про освіту” відповідальність за відвідуванням дітьми уроків несуть батьки, школа, громадськість.

     Пропонуємо Вам ознайомитися з системою роботи ЗОШ І-ІІ ст. с. Скобелка щодо контролю за охопленням навчанням дітей та підлітків шкільного віку.

1.      Щоденно класний керівник здійснює контроль за відвідуванням учнями занять, відмічає відсутніх у класному журналі, складає рапортичку, в якій вказує причину відсутності учня на уроці, фіксує проведену роботу з конкретним учнем, його батьками .

2.      Про причини відсутності на уроках дітей, які стоять на внутрішкільному обліку та на обліку в ССН , дітей із неблагонадійних сімей, та дітей, які потребують особливої педагогічної уваги класні керівники повідомляють заступника директора з НВР Нечипорук Л.В. (відповідно до закріплених класів) щоденно на початку навчального дня та по його завершенні.

3.      Чергові вчителі школи контролюють відсутність учнів на уроках протягом навчального дня. Дані фіксуються у окремих зошитах, заведених для кожного класу. В кінці дня підбиваються підсумки, вказуються причини відсутності (хвороба, поважна причина, прогул).

4.      Раз на тиждень, у п’ятницю, заступник директора з НВР повідомляє районний відділ освіти про учнів, які злісно ухиляються від занять, пропускають уроки без поважної причини більше 10 днів. Якщо профілактична робота, проведена класним керівником , адміністрацією школи протягом 10 днів, не сприяла поверненню учня на заняття, тоді заступник директора з НВР залучає до роботи ВКМСН і ССН.

5.      Раз на тиждень, у п’ятницю, класні керівники 5-9-х класів звітуються перед заступником директора з НВР про причини відсутності учнів на уроках та заходи, здійснені щодо усунення пропусків.

6.      Батьки школярів зобов’язані своєчасно інформувати класного керівника про причину відсутності дитини (учня) до початку занять в перший же день його відсутності на уроках.

7.      Виправдовувальними документами про відсутність учня на уроках вважаються:

§  Медична довідка з печаткою лікаря і установи.

§  Заява від батьків (якщо учень відсутній 1-2 дні), подана напередодні відсутності учня у школі.

§  Довідка із спортивної школи, ДК, ЦПДЮТ та інших позашкільних установ.

§  Відпускати учнів з уроків без відповідного документа ( зазначеного в пункті №6 ) категорично забороняється. Класні керівники та вчителі – предметники несуть повну відповідальність за безпідставну відсутність учнів на їхніх уроках.

8.      Заступник директора з НВР здійснює постійний контроль за відвідуванням учнями занять, веденням документації щодо контролю за охопленням навчанням дітей та підлітків.

Адміністрація ЗОШ І-ІІ ст. с. Скобелка

Переглядів: 890 | Додав: вчителька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: