П`ятниця
29.03.2024
00:20
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 190
Друзі сайту
FILE VIEW
Вітаємо Вас на сайті ЗОШ І-ІІ ступеня с.Скобелка
Головна » 2019 » Березень » 14 » Тиждень художньо-естетичного циклу
11:35
Тиждень художньо-естетичного циклу

З 25 по 28 лютого в школі проходив тиждень художньо-естетичного циклу.

Відкриття тижня художньо-естетичного циклу відбулося на шкільній лінійці, де було представлено план проведення заходів. На протязі тижня вчитель музичного мистецтва Гладун Інна Володимирівна провела ряд цікавих музичних заходів, які були присвячені темі «Українська народна музика», та спрямовані на підвищення інтересу учнів до вивчення української народної музики та до активної творчої самостійної діяльності.

25 лютого був проведений загальношкільний конкурс української народної пісні «Пісня душа народу» між 5 – 9 класами. У цьому конкурсі кожен клас мали завдання продемонструвати по дві українські народні пісні: загонова пісня та інсценізація будь – якої української народної пісні. Під час заходу учні майстерно виконували українські народні пісні демонструючи свої вокальні, артистичні та акторські здібності: «Їхав козак за Дунай», «Засвіт встали козаченьки» (5 кл.) «Ой під вишнею під черешнею», «Гей там на горі Січ іде» (6 кл.) «Ішов козак потайком», «Ой на горі та й женці жнуть» (7 кл) , «Ой мій милий вареничків хоче», «Гей ви стрільці січовії» (8кл.), «Несе Галя воду», «Козацькому роду нема переводу» (9кл.). Під час заходу, майстерну гру на українських народних музичних інструментах продемонстрували Вознюк Олександра загравши на сопілці та Василюк Софія і Круковська Тетяна на бандурі. За підсумками конкурсу ІІІ місце зайняли учні 8 класу, ІІ – учні 6 класу, а переможцями стали учні 7 класу зайнявши І місце.

28 лютого був проведений урок – турнір знавців народної музики «Народний калейдоскоп» між учнями 5 – ого та 6 – ого класу. Під час уроку – турніру, учні мали можливість позмагатися знаннями у різних цікавих завданнях: «Вірю не вірю» - запитання на народно - музичну тематику, піраміда «Жанри пісень» - переставити склади у словах – та прочитати жанри пісень; «Любимо співати» - завдання на виконання народної пісні; «Інструментальні пазли» - скласти пазли із зображенням музичного інструменту; «Впізнай звучання народного інструменту» - впізнати на слух звучання народного музичного інструменту; «Мозаїка» - за першими літерами назв зображених малюнків, скласти назви українських народних танців, та інші цікаві завдання. За підсумками турніру учні 5 – ого класу здобули перемогу.

На протязі тижня була проведена виставка учнівських малюнків на тему «Українські народні музичні інструменти». Цю виставку підготовили учні 5 – 7 класів, намалювавши оригінальні малюнки із зображенням українських народних музичних інструментів. За підсумками виставки учні 7 класу Солтис Тетяна, та Проць Вадим зайняли ІІІ місце, учні 5 класу Гладун Олена, та Сербалюк Ігор зайняли ІІ місце, та І місце зайняли учениці 6 – ого класу Шумчук Вікторія та Іванюк Валерія.

Вчитель музичного мистецтва намагалася залучити якомога більше учнів школи до заходів тижня, адже проведення таких заходів сприяє вихованню любові до народної музичної культури, особистісно-ціннісного ставлення до української народної музики, розвиває інтерес учнів до вивчення предмету, творчу уяву, художній смак, навички змагання, логічне мислення, посилює пізнавальну мотивацію, формує навички самостійності та роботи в команді.

Тиждень пройшов на належному рівні. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість до української народної музики та отримали задоволення від цікавих конкурсів та інтелектуальних ігор, пов’язаних з українською народною музикою. Всі переможці відзначені грамотами.

Переглядів: 409 | Додав: вчителька | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: