Середа
24.04.2024
15:43
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 190
Друзі сайту
FILE VIEW
Вітаємо Вас на сайті ЗОШ І-ІІ ступеня с.Скобелка
Головна » 2019 » Лютий » 11 » ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ
21:34
ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

5 лютого 2019 року у ЗОШ І-ІІ ст.с.Скобелка відбувся ряд заходів з нагоди «Дня безпечного Інтернету» під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

        Усе частіше бачимо молодь, підлітків і дітей, які замість звичайного спілкування та жвавих ігор обирають віртуальну реальність ґаджета. Звісно, можна сказати, що інакше і не може бути у світі сучасних технологій. Однак, якими можуть бути наслідки? Вчителі інформатики закладу організували перегляд учнями 8 класу трьох змістовних мультфільмів, які допомогли у невимушеній формі розповісти про переваги і недоліки сучасних технологій.

Кожен прагне знайти свою «другу половинку» та мріє про романтичні стосунки, в яких є кохання, взаємоповага та спільні інтереси. Вчитель інформатики Климюк Наталія Вікторівна провела для учнів 7-9 класів урок  «Інтимне селфі – жарт чи небезпечний ризик?», на якому обговорила з учнями такі поняття, як секстинг та онлайн-грумінг. Діти дізнались, як вберегти себе в мережі від подібних явищ та що робити, якщо така ситуація вже трапилася в їхньому житті.

Лише 15% підлітків володіє інформацією про ризики, з якими вони можуть стикатися в мережі Інтернет, та менше половини мають уяву про елементарні засоби безпеки. Мало хто з них замислюється, які наслідки у дорослому житті можуть мати бездумно розміщені у мережі у підлітковому віці провокативні або інтимні фото.

Практичний психолог школи Свистун В.П. провела тренінг «Безпека в Інтернеті» для учнів 8-9 класів. Діти активно прийняли участь у обговоренні, де кожен мав змогу висловити власну думку і своє бачення. Проте більшість погодилась з фактом існування прихованої небезпеки, яка може загрожувати окремим людям та суспільству в цілому при надмірному захопленні сучасними технологіями.

Також учні 5-9 класів пройшли тест на виявлення компютерної залежності.

З учнями 5-6 класів була проведена бесіда «Безпечний Інтернет. Я та соціальні мережі». Девізом бесіди був вислів: Єдина справжня розкіш – це розкіш людського спілкування. Вчитель ознайомила учнів із роллю та значенням соціальних мереж у сучасному світі, дослідили вплив соціальних мереж на свідомість молоді.

Саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього.

Переглядів: 425 | Додав: вчителька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: