П`ятниця
29.03.2024
13:43
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 190
Друзі сайту
FILE VIEW
Вітаємо Вас на сайті ЗОШ І-ІІ ступеня с.Скобелка
Головна » 2018 » Березень » 19 » Тиждень педагогічної майстерності
22:02
Тиждень педагогічної майстерності

Тиждень педагогічної майстерності

В рамках тижня педагогічної майстерності, були проведені відкриті уроки вчителями школи, які атестуються: Гладун О.О, Кухарук Т.О., Костюк Л.В.

 

Хочеться відмітити урок математики у 1 класі (класовод Гладун О.О), який був проведений в ігровій формі на тему «Додавання і віднімання чисел  частинами». Учні здійснили мандрівку з казковим героєм Буратіно.

Під час подорожі учні працювали  в парах і групах, виконували  інтерактивну вправу «Мозковий штурм», провели фізкультхвилинку «Черепаха Аха», обчислювали значення виразів шляхом розкладання чисел на зручні доданки, самостійно виконували вправу «Хто швидше?». Доречним було використання на уроці ІКТ (презентація, фізкультхвилинка).

Підсумок - рефлексія «Чи справдилися твої очікування від сьогоднішнього уроку?» показав, що діти об’єктивно оцінюють свої знання і роботу на уроці, та засвідчив методичну майстерність вчителя.

 

Не менш захоплюючим був урок у 5 класі на тему: «Урок радості. Ідея радості життя й відкриття світу в романі Елеонор Портер «Полліанна» (Кухарук Т.О., вчитель зарубіжної  літератури).

На уроці були використані різноманітні форми роботи: робота в групах, в парах. Діти проводили дослідження: «Чи змінився герой роману після зустрічі з Полліанною?». Учні склали правила гри в радість, а також самі «пограли в радість».

Вчитель поставила перед собою і учнями мету -  взяти урок гарного настрою у головної героїні твору Полліанни і якої досягли.

Цей урок допоміг дітям виховати в собі оптимізм, любов до людей, толерантність. І допомогла їм в цьому незвичайна дівчинка – Полліанна, котра, незважаючи на життєві випробування, радіє кожному дню і намагається допомогти всім, з ким зустрічається.

 

Своєю оригінальністю відзначився урок з англійської мови у 7 класі на тему «Візит до лікаря» (вч.Костюк Л.В.). Були використані різноманітні форми роботи: робота в парах, імітаційна гра «Лікар - пацієнт», учні розвивали навички не підготовленого монологічного і діалогічного мовлення, шляхом обговорення тематичних слайдів.

Після активізації і систематизації вивченої лексики, учні дискутували в групах про здоровий спосіб життя: здорова їжа, заняття спортом і здоровий сон. Також обговорювали шкідливі звички сучасних підлітків та їх профілактику.

І на завершення уроку, учні створили мовленнєвий ланцюжок: учні взявшись за руки проговорювали фрази на тему: «Що я особисто роблю для того, щоб бути здоровим».

 

Тиждень педагогічної майстерності показав, що наші вчителі є творчими людьми, вміло впроваджують інтерактивно-комп’ютерні технології у навчально – виховний процес,  постійно займаються самоосвітою та пошуком нових форм навчання.

Переглядів: 520 | Додав: вчителька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: